18 oktober 2019
19:00

HC Örnen

Referat: Nora HC - HC Örnen

HC Örnen stod som segrare i fredagens bortamatch mot Nora HC. Slutresultatet skrevs till 2-5 efter en liten islossning i målskyttet för HC Örnens del i den tredje perioden.

HC Örnen kommer ut i den första perioden med planen att spela tätare och mer noggrant än vad man lyckades med i den senaste matchen mot Kungsör. Detta lyckas man bra med då man inte låter Nora komma till några farligare chanser. Trots att spelet ser bra ut så är det Nora som kan ta ledningen med 1-0 efter 12.04 då André Angbäck lyckas göra ett mål i numerärt underläge. Detta resultat står sig perioden ut och Nora leder alltså matchen i den första periodpausen.

I den andra perioden drar Nora på sig några utvisningar vilket straffar sig. I spel 5 mot 3 kan HC Örnen kvittera Noras ledning till 1-1 genom mål av Oskar Ek, fint framspelad av Oskar Trulsson som har positionerat sig bakom mål och hittar Eks klubblad framför målvakten och han förvaltar chansen på bästa sätt. Endast 15 sekunder senare är det dags för HC Örnen att ta ledningen i matchen. Denna gång är det William Möttus som tar tillvara på en passning från Martin Abrahamsson där Noras målvakt inte hinner med i sidledsförflyttningen och 1-2 till HC Örnen är ett faktum. Jimmy Cronarp har även han assistpoäng på båda dessa mål. Detta resultat står sig perioden ut och HC Örnen är i ledningen inför den tredje perioden.

I den tredje perioden gör Nora 2-2 efter cirka sju minuter trots att HC Örnen har det mesta av spelet. Efter detta kommer HC Örnen igång med sitt målskytte rejält då Jimmy Cronarp sätter 2-3 med ett fint dragskott strax innanför blålinjen. Robin Eivik utökar HC Örnens ledning till 2-4 endast 14 sekunder efter Cronarps mål. Detta efter att hårt placerat handledsskott några meter in i den offensiva zonen. Med cirka en och en halv minut kvar av matchen fastställer Tobias Bergström slutresultatet till 2-5 efter att han brytit Noras uppspel på blålinjen och förvaltar ett friläge på bästa sätt då han stänker in en backhand bakom Noramålvakten.

Tränare Adam Excellie är nöjd med vad HC Örnen presterar under matchen.
- En riktigt skön seger på kontot! Det är en jämn match och Nora tar dessutom ledningen men idag var vi något starkare då vi får utdelning i powerplay samt på våra övriga chanser. Visserligen gör vi tre mål i den tredje perioden men jag tycker att vi äger varje period med mer etablerat spel än våra motståndare. Nora gör en del bra saker i deras powerplay likt oss och jag tycker nog att båda lagen drar på sig lite för många utvisningar. Kul att de femmor som är tänkta att producera framåt ser till att pucken hamnar i nät. Vi var lite tajtare i egen zon och kring linjerna idag men vi har fortfarande mycket kvar att jobba på där, avslutar Excellie.

Detta resultat och tre poäng innebär att HC Örnen för närvarande placerar sig på en tredje plats i tabellen med sex inspelade poäng på tre matcher. Nästa match är hemmamatch på Trängens IP den 25/10 och då är det Hällefors som kommer på besök till Örebro. Nu laddar vi krafterna under veckan med två bra träningar och ser till att vara redo på fredag när pucken släpps.